Isolatie
Het dak isoleren is een slimme keuze: het levert een flinke energiebesparing op, wat zowel vanuit financieel als ecologisch perspectief interessant is. Wij bieden u een scherpe prijs, met een hoge kwaliteit aan. Vraag vrijblijvend je offerte aan.
Glaswol
Glaswol behoort tot de anorganische isolatiematerialen. Het wordt gemaakt van gerecycleerd glas dat onder hoge temperatuur gesmolten wordt. Tijdens het afkoelingsproces trekt men dunne glazen draden van het gesmolten glas en voegt men nog een aantal additieven toe, waarna de uiteindelijke glaswol ontstaat.
Door de luchtige structuur kan glaswol veel lucht vasthouden en isoleert het materiaal erg goed. Glaswol is irriterend voor de huid; het is dan ook aangeraden beschermende handschoenen te dragen bij het verwerken van dit materiaal voor dakisolatie.
Rotswol voor isolatie dak
Rotswol behoort net als glaswol tot de anorganische isolatiematerialen. Het wordt gemaakt van gesmolten vulkanisch gesteente dat tot dunne glasachtige draden wordt gesponnen. Aan de dunne draden worden oliën en harsen toegevoegd om het materiaal waterafstotend te maken.
Schapenwol
Schapenwol is erg geschikt voor dakisolatie en is een milieuvriendelijk alternatief voor glaswol en rotswol. Het is wel wat duurder maar je krijgt voor de hogere prijs wel een ecologisch materiaal dat zich fijn laat verwerken.
Cellulose
Het dak isoleren met cellulose is een veelgebruikte ecologische methode van isoleren. De papiervlokken die gebruikt worden, zijn gemaakt van gerecycleerd krantenpapier. De vlokken worden ingeblazen in het dak.
PUR platen
PUR (polyurethaan) isolatieplaten zijn erg makkelijk te verwerken. Ze kunnen eenvoudig tussen de kepers of op de kepers bevestigd worden.
Deze isolatieplaten zijn in diverse afwerkingen verkrijgbaar en sommige soorten zijn al voorzien van een afwerking (zoals gipskarton), waardoor een dak snel geïsoleerd kan worden. PUR isoleert erg goed, ook bij geringe laagdiktes. Met het oog op een optimale isolatie kunnen de kieren opgevuld worden met PUR in schuimvorm.
PIR dakisolatie
PIR (polyisocyanuraat) isolatieplaten zijn wat betreft uiterlijk en verwerkingswijze te vergelijken met PUR. PIR platen worden echter brandveiliger geacht dan PUR en ze zijn over het algemeen wat steviger en drukvaster dan PUR.
De isolatiewaarde van PIR ligt bij gelijke dikte iets hoger dan bij PUR. Dit materiaal kan voor veel isolatietoepassingen ingezet worden. Aangezien het geen vocht opneemt, levert PIR dakisolatie ook in vochtige omstandigheden goede prestaties.
XPS dakisolatieplaten
Dit type isolatieplaat is erg drukvast en goed bestand tegen vocht. Daarom wordt ze vaak gebruikt bij het isoleren van platte daken (sarkingdak of omkeerdak). Bij een omkeerdak dienen XPS (geëxtrudeerde polystyreen) platen vaak als isolatie waarop een ballast van grind of tegels wordt gelegd.
XPS dakisolatieplaten zijn ook erg makkelijk te verwerken. Op die manier kunnen de isolatiewerken snel opschieten, wat een gunstige invloed zal hebben op de kosten van de plaatsing.
Neem vandaag nog contact op met Dakwerken Palmans en ervaar het zelf!